Devil's chocolate cake

Devils chocolate cake

Jag skulle bjuda på lite fika och kände för att baka en tårta.
Då fika gästerna älskar choklad föll det på en Devil's Chocolate cake.

En mäktig tårta med enbart choklad smaker och en super krämig och god chokladkräm.

Jag valde att ha enbart 2 bottnar och fyllning emellan och som vanligt var där ingen tidsplanering bakom denna tårta.
Det var bara till att tuta, köra och hoppas på att den hinner bli klar innan gästerna kommer.

Jag fick ihop den lagom tills det ringe på dörren. 😁

Recept kommer här:

( recept och inspiration kommer från tidningen: Lantliv, Mat & vin.)

Tårtbotten:
22-24 cm bakform.

5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 ägg
3 dl socker
200 g rumsvarmt smör.
3 dl vatten.

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop alla dem torra ingredienserna i en skål.

Vispa smör och socker så att det blir poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.

Tillsätt dem torra ingredienserna varvat med vatten.
Rör ihop till en slät smet.

Smörj och bröa en form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.
Känn med en sticka om du är osäker. Stickan ska vara torr.


Choklad kräm:
500 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
150 g rumsvarmt smör.

Hacka/bryt chokladen i mindre bitar.
Värm grädden så den blir riktigt varm men den ska inte börja koka.
Ta bort från värmen.
Rör i chokladen och blanda tills chokladen smält.
Klicka i lite smörbitar i tagen och rör runt till allt smör är i och du har en len och fin kräm.

Ställ krämen i kylskåpet och låt stelna.
Ha koll på chokladkrämen, rör runt då och då. Den ska stelna men vara bredbar då är den klar.
Min kräm var i kylen ca 2 1/2 - 3 timmar och jag rörde runt då och då.

Dela botten i 2 eller 3 bitar.
Bred chokladkrämen mellan och runt hela tårtan.
Avsluta med lite riven choklad på toppen om så önskas.

Smaklig spis :)

Ni hittar mig även på:
Instagram: lillameee
Fb - Snilleskök.

Krämig choklad frosting till tårtor

Denna chokladkrämen är super krämig och jätte bra att använda både som fyllning men även att spackla tårtan med.
Len, god och samarbetsvillig.

Choklad kräm:
500 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
150 g rumsvarmt smör.

Hacka/bryt chokladen i mindre bitar.
Värm grädden så den blir riktigt varm men den ska inte börja koka.
Ta bort från värmen.
Rör i chokladen och blanda tills chokladen smält.
Klicka i lite smörbitar i tagen och rör runt till allt smör är i och du har en len och fin kräm.

Ställ krämen i kylskåpet och låt stelna.
Ha koll på chokladkrämen, rör runt då och då. Den ska stelna men vara bredbar då är den klar.
Min kräm var i kylen ca 2 1/2 - 3 timmar och jag rörde runt då och då.

Jag använde den i en " Devils chocolate cake" och du hittar receptet på hela tårtan här på bloggen i kategori " tårtor"

Smaklig spis :)

Choklad tårtbotten.

En god och saftig chokladbotten som jag använde till " devil's chocolate cake" en tårta för alla choklad älskare. Mäktig och god.



Se till så att du inte övergräddar när du bakar dina bottnar, det är aldrig roligt med torra bottnar.
Känn gärna med en sticka då och då mot slutet av gräddnings tiden.
Då våra ugnar bakar olika.

Jag hade lite brottom och glömde helt enkelt att ta en bild på hela botten när den var färdig.
Kom på det när jag hade delat den.
Där av bilden.

Så här gjorde jag:
Recept:

Recept:
Tårtbotten:
22-24 cm bakform.

5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 ägg
3 dl socker
200 g rumsvarmt smör.
3 dl vatten.

Blanda ihop alla dem torra ingredienserna i en skål.

Vispa smör och socker så att det blir poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.

Tillsätt dem torra ingredienserna varvat med vatten.
Rör ihop till en slät smet.

Smörj och bröa en form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.
Känn med en sticka om du är osäker. Stickan ska vara torr.